Is het origineel werkelijk altijd beter? Het zal je verbazen dat jouw voorkeur, uitzonderingen daargelaten, niet alleen te maken heeft met de kwaliteit van de cover.

Zijn covers echt zo slecht?

Ja, echt waar. De reden dat je covers minder goed vindt, is simpelweg dat je de originele versie als eerste hebt gehoord.

De volgorde bepaalt dus jouw voorkeur

Hoewel veel studies hebben aangetoond dat de blootstelling aan een bepaalde frequentie invloed heeft op onze muzikale voorkeur, is er nu ook bewijs dat de volgorde in grote mate bepalend is.

Uit zo’n drie onderzoeken is gebleken dat proefpersonen prikkels en geluiden waar zij als eerst aan worden blootgesteld, prefereren boven nieuwe soortgelijke prikkels en geluiden.

We hebben een voorkeur voor waargenomen originaliteit

Wanneer deelnemers dus twee, bijna identieke, nummers te horen krijgen. Gaat de voorkeur opvallend vaak uit naar de versie die zij als eerst hebben gehoord. Zelfs bij afbeeldingen wordt telkens de eerst vertoonde foto verkozen boven de tweede (gespiegelde) foto.

Natuurlijk, het bovenstaande voorbeeld geldt uitsluitend voor bijna identieke versies van een nummer en dus niet voor overduidelijk tenenkrommend slechte covers zoals de top vijf.

Vijf slechte YouTube covers

YouTube is het grootste online muziek- en videoplatform ter wereld. Omdat het platform zo toegankelijk is, kan iedereen zelf video’s plaatsen. Wie weet ben jij de nieuwe Justin Bieber wel! Helaas is dat niet voor iedereen het geval. Artiesten Nieuws heeft vijf van de slechtste YouTube covers op een rij gezet.

Benieuwd? Lees dan verder!

5. What’s My Name (Cover)

Deze mevrouw zingt een cover van Rihanna’s single ‘Whats My Name’. Laten we zeggen dat zij het nummer op een hele aparte manier vertolkt. Het is misschien niet de allerslechtste cover van YouTube, maar het klinkt niet bepaald zuiver. Op de één of andere manier heeft deze dame ook wel weer iets schattigs.

4. Hit Me Baby One More Time (Cover)

Op het YouTube account van het volgende talentje staan verschillende covers. Al zijn covers worden ontzettend goed bekeken en hij heeft maar liefst 305.000 abonnees op zijn kanaal! De onderstaande video is zelfs 12 miljoen keer bekeken! Het is dan wel een vreselijke cover, maar dit maakt het des te vermakelijker.

3. Chandelier (Cover)

Dit meisje gooit énorm veel emotie in haar cover van ‘Chandelier’. Een beetje te veel misschien.

2. Should’ve Said No (Cover)

De volgende cover ontving niet de positieve reacties waar de tiener op had gehoopt. De video waarin ze ‘Should’ve said no’ van Taylor Swift covert werd maar liefst 169.000 keer gedisliked. De volgende keer toch maar even 3 keer nadenken voordat je een cover op YouTube zet!

1. I Will Always Love You (Cover)

Deze klassieker staat bij ons op nummer 1! Dit meisje heeft met haar versie van ‘I Will Always Love You‘ énorm veel views gekregen. Niet omdat ze de sterren van de hemel zingt, maar omdat het vreselijk vals is.

Wat vind jij?

Welke cover vind jij het slechtst? Of ken je nog veel ergere covers?

Bron: YouTube