De moeder van Demi Lovato, Dianna De La Garza, heeft haar worstelingen met haar dochter beschreven in het boek Falling With Wings: A Mother’s Story.

“Er was een dag dat Dallas (de zus van Demi) de eetkamer binnen kwam rennen en er bezorgd uitzag: ‘Demi kijkt naar allemaal rare websites over anorexia en boulimia’”, zo schrijft de moeder van de zangeres in haar nieuwe boek: “Ik zucht: ‘ze is daar misschien per ongeluk terecht gekomen’ maar ben me daadwerkelijk een ongeluk geschrokken. Af en toe willen we maar al te graag het beste van onze kinderen geloven en dan negeren we de dingen die duidelijk zijn.”

De problemen van Demi begonnen in 2003. Ondanks dat ze huisarrest kreeg raakte ze verslingerd aan drugs en alcohol en haar moeder wist niet hoe ze haar dochter uit die cirkel moest krijgen: “Iedere nacht zette ik de wekker om 2 uur. Als ze er dan niet was dan bleef ik haar bellen tot het moment dat ze de deur binnen kwam lopen. Wat zeg je dan tegen je kind dat gewoon al onze rekeningen betaald?”

Inmiddels liggen de problemen van Demi in het verleden en is ze al vijf jaar ‘clean’. “Ik ben trots op mijn moeder voor iets dat ze altijd al wilde doen… haar verhaal vertellen”, zo stelt Demi zelf in het voorwoord bij het boek.