Dua Lipa is genomineerd voor maar liefst vijf Brit Awards! Daarmee is de zangeres de eerste vrouwelijke artiest ooit die bij de Brit Awards vijf nominaties in de wacht sleept.

Vijf nominaties Dua Lipa

De zangeres is de eerste vrouwelijke artiest in de geschiedenis die genomineerd is voor vijf Brit Awards. De Britse muzikante maakt kans op prijzen in de categorieën ‘Mastercard British Album of The Year’‘British Breakthrough Act’‘British Female’‘British Single’ en ‘British Video’Eerder ontving de zangeres de status goud in Nederland met haar ‘selftitled‘ album.

De ‘Be The One‘-zangeres is niet alleen de meest genomineerde vrouwelijke artiest, maar heeft van alle artiesten dit jaar het grootste aantal nominaties ontvangen. Hierover twittert ze: “Hoe kan dit echt zijn”.

Optreden

De zangeres treedt ook op tijdens de uitreiking van de Brit Awards. Deze vindt plaats op woensdag 21 februari 2018 in de O2 Arena in Londen.

De organisatie van de muziekprijzen maakte ook bekend dat, naast Dua Lipa, ook Ed Sheeran, Sam Smith, Rag’N’Bone Man, Foo Fighters en Stormzy op het podium van de O2 Arena staan deze avond.

 

Bron: nu.nl, NME