Artiestinformatie

Geboortedatum 28-12-1989
Land Nederland

Nadat Niels Littooij was opgevallen tijdens ‘Kunstbende’, staat hij in het voorprogramma van The Opposites. Ook zingt hij twee jaar in de groep Zirkus Zirkus. Hij doet in 2012 mee aan het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’, waardoor zijn nummer Beauty En De Brains in de zomer van dat jaar in de Top 40 komt. De single bereikt de 7e positie.

In 2013 staat Zo Kan Het Dus Ook in de onderste regionen van de lijst, terwijl zijn samenwerking met Miss Montreal (Hoe) de vierde plaats bereikt. Als hij samen met Bløf de titelsong voor de film “Mannenharten” maakt, scoort de zanger zijn vierde Top 40-hit.

Op 7 maart 2014 verschijnt zijn langverwachte debuutalbum, Zo Van Ah Yeah, waarvan Kop In Het Zand en Sexy Als Ik Dans in de Top 40 komen. Sexy Als Ik Dans kwam tot de twaalfde plaats en komt daarmee bij de zes grootste hits ooit die niet in de top 10 kwamen. Aan het einde van het jaar verschijnt de track De Kleine Dingen. Het liedje wordt omarmt door Wendy van Dijk, die in die periode met een nieuw lifestyle-magazine komt en het nummer bombardeert tot officieel thema-song.

In het voorjaar van 2015 verschijnt de track Ik Heb Een Meisje Thuis. Het wordt vergezeld van een mini-album, Met De Tijd Mee (deel 1), waarop nog vijf nieuwe tracks staan. Het album verschijnt op het moment dat de zomertijd begint. In oktober verschijnt het tweede deel van het album met Laat Je Gaan als openingstrack.

Als Nielson in maart een concert geeft in de HMH verrast hij met een compleet album dat op zondag 13 maart verschijnt. Één van de zeven nieuwe tracks op het album Weet Je Wat Het Is is zijn samenwerking met Jiggy Djé, Hotelsuite. Het nummer Hoogste Versnelling wordt later het nummer dat de Nederlandse sporters ondersteunt bij de Olympische Spelen. In het najaar wordt Nachtdienst de volgende single.

Nielson is ook te horen op het album van Ali B, Een Klein Beetje Geluk, waarvan Glimp Van De Duivel in januari 2017 tot single wordt gekozen.

In maart van 2018 verschijnt er met Diamant weer een nieuwe single van Nielson. Voor dat nummer werkte hij samen met Miles Walker die eerder nummers afleverde voor onder meer Kygo en Rihanna.