HIT BREAKER VAN 20-04-2018 t/m 26-04-2018

David Andrew Burd kreeg zijn muzikale inspiratie via rappers als Nas en Jay-Z en brengt in 2013 met Ex-Boyfriend zijn eerste track uit. De clip bij het nummer ging direct viral. Omdat hij de smaak te pakken heeft zoekt hij via Kickstarter geld om zijn loopbaan nieuwe impulsen te kunnen geven. Dat levert hem al snel 100.000 euro op van enthousiaste fans. Ook bij name als Snoop Dogg, T-Pain en Fetty Wap valt hij in de smaak want zij helpen hem bij zijn eerste album, Professional Rapper, dat in de zomer van 2015 verschijnt.

In 2017 brengt hij een clip uit bij de track Pillow Talking. De clip is zo’n dure productie dat het op dat moment n de lijst van 50 duurste muziekvideo’s ooit komt. Niet veel later verschijnt de EP I’m Brain die hij uitbrengt onder het pseudoniem Brain.

In het voorjaar van 2018 heeft hij via Freaky Friday opnieuw een video die viral gaat. Ook Chris Brown werkt mee op het nummer. De track weet in Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk de eerste plaats te bereiken.

Bron info TOP40 Meer video clips TOP40TV